dimecres, 19 de juny del 2013

Gelat de Maduixa!

El riu ahir baixava enorme!! Quan dic enorme vull dir ENORME! Mireu:





I això és el pontet de fusta de casa els meus tiets....normalment el riu es força més abaix...aquí el riu ja baixava crescut (al matí)


I ara ja no hi és! Us ho podeu creure!? l'aigua se l'ha endut!


I mentre el riu creixia i creixia i no parava de ploure, jo era lluny del meu estimat Pallars enganxada a les noticies del 3 24  i al facebook remenant el gelat cada 20 minuts...

Sé que ahir no era un gran dia per fer gelat, el cel estava tapat, i el vent bufava una mica, vaja que feia fresca. Però es que abans d'ahir  estava tant morta de calor que vaig pensar: "demà fas gelat, ja faràs la prova de la coca de St. Joan un altre dia", i ahir em vaig llevar i vaig començar a fer el gelat, sense haver ni esmorzat, i toma...un dia d’aquells, zero calorosos. Per sort avui quan m'he despertat feia Solet i tornava a fer calor d'estiu i com a mínim n'he pogut gaudir esmorzant.



La idea del gelat de maduixa em rodava pel cap des de dissabte, que vaig anar al pagès a comprar verdura per ma mare i vaig veure les maduixes, que feien una olor...i em cridaven: “Rous!! Menja’ns!! Fes un batut o..millor encara fes un gelat!!” i es que les ultimes maduixes del any sempre son les mes bones i aquelles estaven de mort!
Així que avui al mati m’he llevat i mentre esmorzava m’he posat mans a la obra! Fer gelat casolà i sense gelatera és sempre força laboriós però després val molt, molt i molt la pena!

GELAT DE MADUIXA:
  •   Ingredients

o   3 rovells d’ou
o   1 tassa de sucre blanc
o   1 tsp de vainilla natural (NO VAINILLA AZUCARADA)
o   1/8 de tsp de canella
o   1 pessic de sal
o   2 tasses de llet
o   2 tasses de nata per muntar (que son 450 ml)
o   3 tasses de maduixes del maresme.

  • ·   Preparació

  1. Primerament elaborem el custard (crema anglesa). En una olla escalfem al foc la llet amb la vainilla i la canella a foc baix. En un vol, mesclem els rovells i ¾ de tassa de sucre, i remenem fins que els rovells agafin un color blanquinós.
  2. Amb un cullerot agafem una o dos cullerades de la llet calenta i ho posem al bol dels rovells, remenem i ho afegim a la resta de la llet que tenim al foc, mentre remenem i remenem i no parem de remenar fins just abans de que arranqui el bull. Aleshores ho retirem del foc i ho deixem refredar. (Es MOLT IMPORTANT QUE NO BULLI SI NO  LA CREMA S’ENGANXA)
  3. Rentem i tallem les maduixes. Afegim la resta de sucre a les maduixes i deixem reposar.
  4. En un bol apart muntem la nata. Tot seguit, triturem les maduixes i el sucre i afegim el puré a la nata un cop  muntada
  5. Afegim la nata amb les maduixes, a la crema i remenem fins a incorporar. (Possiblement haureu de batre amb la maquina una mica si us queden grumolls).  Posem la mescla resultant en un tupper ho tapem i ho posem al congelador. Haurem de remenar el gelat cada 30 minuts per trencar els cristalls i que quedi cremós.

El gelat queda molt bo, mireu quina pinta:




Apalins, aquí us deixo, la pròxima prometo que sí que serà la meva súper coca de St. Joan!

3 comentaris:

  1. Enhorabona, quina crack! A veure si tinc paciència...tot i que si vull tenir èxit..no ens enganyem, li diré a la Maria que m'ajudi! Jajajaaa

    ResponElimina
  2. Uooo el meu pare es posarà ben content quan li fagi el gelat que sempre m'ho demana!! Per cert estaria bé que pengesis la recepta dels brownies de xocolata!

    ResponElimina
  3. Andrea! No worries, m'apunto a la llista de coses per fer els brownies!

    ResponElimina